PaleoTime

Help PaleoTime-NL uit de brand!

Tot onze grote spijt waren wij vanwege het coronavirus genoodzaakt om PaleoTime-NL 2020 af te gelasten. Gezien de omstandigheden hebben we besloten deze editie van PaleoTime-NL niet te verplaatsen, maar in zijn geheel niet door te laten gaan. Het is namelijk op dit moment nog onduidelijk hoe lang de corona-crisis zal duren.

Helaas betekent dit voor ons dat we naast veel werk ook veel kosten hebben gemaakt. Zo zijn de kosten voor de zaalhuur bijvoorbeeld €2005,-, hebben we ruim €200,- aan PR kosten en €125,- betaald voor het drukken van de programmaboekjes.

We hebben een kleine buffer, maar dit is bij lange na niet voldoende om de kosten te dekken. Daarom vragen wij u om een donatie, om de gemaakte kosten te dekken. Met uw bijdrage kunnen wij PaleoTime-NL volgend jaar weer organiseren. Klik hier om een donatie te doen

===

Op PaleoTime-NL kunnen fossielen geruild, gekocht en verkocht worden, er is een determinatietafel van de Paleobiologische Kring en een gevarieerd lezingenprogramma. Het is het grootste paleontologische evenement van Nederland! en het mooiste is: toegang gratis! De kosten van de beurs worden volledig door donaties gedragen. Voor informatie voor standhouders, zie onze pagina voor standhouders.

 PaleoTime-NL 2020 zal wederom plaatsvinden op het Bouw & Infra Park in Harderwijk!

  • Locatie: Bouw & Infra Park, Ceintuurbaan 2, 3847 LG, Harderwijk (NL)
  • Openingstijden: 10:30 tot 16:30
  • Toegang bezoekers: Gratis, vrijwillige bijdrage zeer welkom!

mosasaurus

 

Coronavirus

We volgen de ontwikkelingen rondom het Coronavirus op de voet en volgen hierin het advies van het RIVM over de eventueel te nemen maatregelen om de gezondheid van onze bezoekers en onze vrijwilligers in acht te nemen. De maatregelen die wij treffen zijn gebaseerd op de meest actuele informatie van de Nederlandse overheid die zich daarvoor laat informeren door het RIVM.

 Momenteel adviseert het RIVM voor bezoekers van events/bijeenkomsten:

Het is belangrijk om de standaardmaatregelen op te volgen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen geven:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Geen handen schudden

Indien noodzakelijk breiden wij onze maatregelen verder uit. De gezondheid van onze gasten en vrijwilligers nemen wij hierin uiterst serieus.

 

Wat is er te doen op PaleoTime-NL 2020?

Klik hier voor een overzicht van de activiteiten op PaleoTime-NL 2020.

Enkele activiteiten uitgelicht: 

Lezingenprogrammadinosaurus

Ook dit jaar zullen wij weer een lezingenprogramma samenstellen, met populair-wetenschappelijke lezingen over dinosauriers, mammoeten en nog veel meer! Kijk hier voor informatie over de sprekers en onderwerpen.

 Preparatiedemonstratiestrilobiet

Onze preparateurs van het Trilolab project zullen wederom een preparatiedemonstratie geven, waarbij tijdens de beurs een trilobiet   geprepareerd wordt, die aan het eind van de dag zal worden verloot onder onze donateurs.

 

Determinatietafelfossielen

De hele dag zal een verzameling van experts voor u klaar staan om vondsten te determineren, aan de determinatietafel van de Paleobiologische Kring.

 

Kinderactiviteitentt

Speciaal voor de jonge zoekers en verzamelaars zijn er tijdens de beurs kinderactiviteiten, zoals een grabbelton, kleurplaten, fossielen polijsten en microscopisch fossielen verzamelen. Er zijn activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. De kinderactiviteiten op PaleoTime-NL worden georganiseerd in samenwerking met de werkgroep jeugdactiviteiten van de Nederlandse Geologische Vereniging.

 

 

Eten & Drinkenresto

Zoals ieder jaar is er ook dit jaar weer een cateraar aanwezig op PaleoTime-NL. Er zijn dranken, snacks en broodjes beschikbaar.

 

 

 

PaleoTime-NL Outreach Poster Award wedstrijd

Een posterwedstrijd voor BSc, MSc en PhD studenten en burgerwetenschappers! Leer meer over het leuke en spannende paleontologische onderzoek dat in Nederland en België gedaan wordt. Klik hier voor meer informatie.

 

Plattegrond van de beursvloer

PaleoTime-NL 2020 plattegrond

 

Bezoekers van PaleoTime-NL gaan akkoord met de voorwaarden zoals deze hier gegeven zijn.

Klik hier voor de promotieposter voor de fossielenbeurs