PaleoTime

PaleoTime-NL 2019 is inmiddels weer voorbij. Het was een geweldig evenement, met meer dan 1000 bezoekers weer een zeer succesvolle editie. 

video

 

===

Op PaleoTime-NL kunnen fossielen geruild, gekocht en verkocht worden, er is een determinatietafel van de Paleobiologische Kring en een gevarieerd lezingenprogramma. Het is het grootste paleontologische evenement van Nederland! en het mooiste is: toegang gratis! De kosten van de beurs worden volledig door donaties gedragen. Voor informatie voor standhouders, zie onze pagina voor standhouders.

Na 4 mooie jaren in het ROVC in Ede, zal PaleoTime-NL 2019 plaatsvinden in een nieuwe, grotere en betere locatie, op het Bouw & Infra Park in Harderwijk!

  • Locatie: Bouw & Infra Park, Ceintuurbaan 2, 3847 LG, Harderwijk (NL)
  • Openingstijden: 10:30 tot 16:30
  • Toegang bezoekers: Gratis, vrijwillige bijdrage zeer welkom!

haaientanden

 

Wat is er te doen op PaleoTime-NL 2019?

Klik hier voor een overzicht van de activiteiten op PaleoTime-NL 2019.

Enkele activiteiten uitgelicht: 

Lezingenprogrammadinosaurus

Ook dit jaar zullen wij weer een lezingenprogramma samenstellen, met populair-wetenschappelijke lezingen over dinosauriers, mammoeten en nog veel meer! Kijk hier voor informatie over de sprekers en onderwerpen.

 Preparatiedemonstratiestrilobiet

Onze preparateurs van het Trilolab project zullen wederom een preparatiedemonstratie geven, waarbij tijdens de beurs een trilobiet   geprepareerd wordt, die aan het eind van de dag zal worden verloot onder onze donateurs.

 

Determinatietafelfossielen

De hele dag zal een verzameling van experts voor u klaar staan om vondsten te determineren, aan de determinatietafel van de Paleobiologische Kring.

 

Kinderactiviteitentt

Speciaal voor de jonge zoekers en verzamelaars zijn er tijdens de beurs kinderactiviteiten, zoals een grabbelton, kleurplaten, fossielen polijsten en microscopisch fossielen verzamelen. Er zijn activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. De kinderactiviteiten op PaleoTime-NL worden georganiseerd in samenwerking met de werkgroep jeugdactiviteiten van de Nederlandse Geologische Vereniging.

 

 

Eten & Drinkenresto

Zoals ieder jaar is er ook dit jaar weer een cateraar aanwezig op PaleoTime-NL. Er zijn dranken, snacks en broodjes beschikbaar.

 

 

 

Nieuw dit jaar: de PaleoTime-NL Outreach Poster Award wedstrijd, voor BSc, MSc en PhD studenten en citizen scientists! Leer meer over het leuke en spannende paleontologische onderzoek dat in Nederland en België gedaan wordt. Klik hier voor meer informatie.

 

Klik hier voor de promotieposter voor de fossielenbeurs